In English
Nádas Gyula
Nádas Gyula
1905 - 2007

In Memoriam

Szomorú év volt 2007. Januárban meghalt Erika édesanyja, 98. évében. Szeptemberben Gyuszi édesapja, 102. évében. E mellet egy néhány kedves barát és rokon is itt hagyott.

Szesztay Erzsébet
Szesztay Erzsébet
1909 - 2007

Áldásos Karácsonyi Ünnepeket kívánunk 2007

Eltelt még egy év – hová fut az idő?

Az Öregek
Tas graduation
Tas befejezte az egyetemet
Case University

Krisztina's kids
Krisztina gyerekei

Az elmúlt évben rengeteget utaztunk, bár még nem vagyunk nyugdíjasok. Mind ketten folytatjuk az egyetemi tanítást. Igaz hogy idén nyáron szabadok voltunk. Az egy hetes tavaszi szünetet Krisztináékkal töltöttük, Georgiában. Meg élveztük az új házat és kipróbáltuk az úszómedencét.

Májusba megnéztük Kanada keleti államait, és útközben több kedves ismeröst meglátogattunk. New Brunswick, Nova Scotia, tele van őserdőkkel és vad mezőkkel. Kicsik a városok és kevés a lakós. Prince Edward Island hasonlít európára – minden kis földrész ki van használva. Tetszett nekünk.

Julius végén a Sportsmobile csoporttal voltunk Utahban. Jó volt, de meleg, 40º Celsius. Augusztusban két felé mentünk. Gyuszi a cserkészekkel észak Michiganbe, és utána a vezetőképző táborra, Fillmore, NY-ba. Erika Magyarországra ment Édesanyja hamvait sírba fektetni. Ott is kánikula volt, de ott kevés helyen volt léghűtés. Nem sikerült neki mindenhová elmenni, de jó volt együtt lenni Zsuzsa testvérével, Shiba unokahúgával, és Syrus és Michael unokaöccseivel. Amint visszaértek Chicagóba Erika és Zsuzsa autóval vissza ment San Diegóba. Hosszú utat tettek meg Minneapolison keresztül, át az északi államokon, Idahóban vadvízen tutajoztak, több állami fővárost látogattak és sültek a melegben. Megérkezés után pár nappal Erika visszarepült Chicagóba.

Ősszel két alkalommal voltunk temetésen Clevelandban. November végén, a hálaadás napját Gyuláékkal töltöttünk, és a rákövetkező szombatot Krisztina anyós-apósával, Springfield, IL-ban. Elegünk volt már az utazásból? Dehogy! Karácsonyra ismét meglátogatjuk Krisztináékat.

A fiatal nemzedék

Rövid beszámoló a gyerekekről: Krisztina családjával (Scott, Zoltán,8, Sándor,7, József,4, Réka,2) boldogan beköltöztek a végre elkészült házukba. Krisztina továbbra is otthon iskoláztatja a gyereket. Na aztán viszi őket szertornára, focizni, és autó versenyezni. Józsi alig várja mert jövőre Ő is tanulhat vezetni.

Gyula Family

Gyuláéknál új fiú, Draven, született Áprilisban. Testvérei Peyton,10, Xander,4, és Maddox,2 nagy energiával élik életüket. Szegény Colleen. Gyula munkán kívül szeret kezével dolgozni, szabadidejét építkezéssel tölti. Az emeleten egy új szobát, a pincében többet.

Zsolt

Zsolt negyedik éve csapatparancsnok – kezd belefáradni, de még nincs kinek átadni. Őt látjuk leggyakrabban. Bár nagyon későig dolgozik, akad egy-egy nap amikor korábban végez, és be-be toppan egy vacsorára és rövid beszélgetésre.

Tas Decemberben befejezte tanulmányait a Case Western Reserve egyetemen, és szerzett állást a Cleveland Klinikán. Az almák nem esnek messze a fától – Ő is számítógép szakos. Analizálja a klinika adattár tartalmát. Aktivan cserkészkedik az ottani csapattal. Ritkán látjuk, de úgy tűnik hogy boldog Clevelandban.

Boldog Újévet kívánunk.

Erika és Gyuszi